Over

Hoi!
Ik ben Manon, en ik zing al praktisch mijn hele leven. Vroeger binnen de veilige muren van mijn kamer, maar sinds mijn 16e ook daarbuiten! Ik heb sinds die leeftijd vele jaren zangles gevolgd en verschillende cursussen gedaan, omdat ik zoveel mogelijk wilde leren over maar een ding: zingen! Niet alleen omdat ik het leuk vond om te doen, maar ook omdat ik benieuwd was naar de techniek achter het zingen.

Vanuit mijn liefde voor muziek en het graag willen helpen van mensen ben ik eerst begonnen met  een studie muziektherapie. Hier heb ik meer geleerd over o.a. muziektheorie en over het componeren van eigen nummers, maar ook het samen spelen met andere muzikanten en het kunnen improviseren. Hier heb ik mijn eigen (zang-)stem grotendeels ontdekt, en ik vond alle muziekgerelateerde activiteiten en vakken fantastisch. Uiteindelijk ben ik overgestapt naar de opleiding logopedie, vanuit mijn steeds groter wordende interesse voor de stem. Tijdens deze opleiding ben ik allround opgeleid maar heb ik de focus steeds weten te leggen op de stem. Tijdens verschillende stages bij toneelopleidingen heb ik veel geleerd over stemtechnieken en toen ik bij een zang- en stemdocent op een van deze opleidingen ook zangles mocht geven, wist ik: dit is wat ik wil doen! In 2016 ben ik afgestudeerd als logopedist en sindsdien werk ik als allround logopedist bij twee verschillende praktijken in Amsterdam. In 2017 ben ik Zang- & Stemlokaal Merel gestart en sindsdien geef ik zanglessen in Utrecht.
Ik vind het heel belangrijk dat ik up to date blijf m.b.t. verschillende methodes en dat ik blijf leren. Hierdoor probeer ik toch wel minstens ieder jaar één of meer cursussen te volgen. Ik denk eigenlijk dat het leren nooit stopt, en ik vind het superleuk om bij te leren!

Als zangeres heb ik podiumervaring opgedaan tijdens de vele shownight’s bij verschillende zangscholen waar ik les heb gehad. Ook heb ik meegedaan aan de musical Soulmate Hotel (2009). Tijdens de opleiding muziektherapie heb ik in verschillende formaties gezongen en opgetreden en ook tijdens mijn studie logopedie heb ik vaak opgetreden, zowel als zangeres als in dansproducties (moderne dans en ballet).

Opleiding:
2007-2008 Lerarenopleiding Engels, HAN, Nijmegen
2009-2010 Muziektherapie, HAN, Nijmegen
2013-2014 (Sept-Jan) Minor de stem centraal, HAN, Nijmegen
2011-2016 Logopedie, Fontys Paramedische Hogeschool, Eindhoven
2016 Zangopleiding, The Vocal Couch, Amsterdam
2017 EVT level 1 cursus, Marleen van Dijk, Maastricht
2018 Mindfulness voor logopedisten, Hanneke Bax, Utrecht
2018 Spoedcursus CVT basis stemprofessionals, Cordula Klein Goldewijk, Utrecht
2018-2019 Tools for Teachers, Cordula Klein Goldewijk, Utrecht

Zie ook mijn LinkedIn pagina:

https://www.linkedin.com/in/manon-sloos-5a7529116/?originalSubdomain=nl

Wil je meer weten over zangles en cursussen bij mij? Schrijf je dan in voor mijn mailinglijst! De mail zal een keer per maand in je mailbox verschijnen.