Over Manon

Logopedist & geauthoriseerd CVT zangdocent in opleiding (eerstejaars, 2021-2023)

OVER

Hoi, ik ben Manon!
Ik ben sinds 2016 afgestudeerd en werkzaam als logopedist in de Amsterdamse Bijlmer, en ik geef sinds 2017 zangles vanuit mijn eigen bedrijf: Zang- & Stemlokaal Merel. Ik combineer deze twee vakgebieden met veel plezier en ervaar het als een mooie aanvulling op elkaar!

Ik heb altijd enorm veel van muziek gehouden. Zingen was voor mij vroeger niet vanzelfsprekend, omdat ik erg verlegen was en ervan overtuigd was dat ‘het wel niet goed genoeg zou zijn’ wat ik deed. Ik had dus een soort van 100 (lieftallige) duwtjes in de rug nodig voordat ik ervan overtuigd was dat ook ík gewoon op het podium kon staan om te gaan zingen. Ik weet uit eigen ervaring hoe belangrijk het is om in een veilige omgeving te kunnen groeien en gewoon te doén. Dat het niet erg is om fouten te maken of een geluid te maken dat ‘niet mooi’ klinkt -en tja, wat zijn fouten of ‘niet mooie geluiden’ nou eigenlijk? -. Dat heb ik zelf echt moeten leren, en het was voor mij echt een verademing toen ik een paar jaar geleden Complete Vocal Technique ontdekte. Waar sommige zangdocenten mij door de jaren heen hadden verteld dat sommige sounds of hoogtes niet voor mij waren weggelegd, deed ik ze nu ineens toch! En dat voelde zoooo goed. Het was alsof ik ineens allemaal nieuwe mogelijkheden ontdekte met en in mijn stem. En dat alles op een gezonde manier! Daar maakte mijn logopedistenhart natuurlijk wel even een gelukzalig sprongetje van, maar ook mijn zangeressenhart maakte er nog een paar extra sprongetjes achteraan 🙂

Ik hou enorm van bijleren en vind het belangrijk dat ik up to date blijf m.b.t. verschillende methodes. Hierdoor probeer ik toch wel ieder jaar één of meer cursussen te volgen.

Ik heb mijn logopedistenopleiding in Eindhoven gedaan, level 1 van EVT en momenteel studeer ik aan het Complete Vocal Institute in Kopenhagen en ben ik in opleiding tot geauthoriseerd CVT docent.

OPLEIDING

2007-2008
Lerarenopleiding Engels, HAN, Nijmegen

2009-2010
Muziektherapie, HAN, Nijmegen

2011-2016
Logopedie, Fontys Paramedische Hogeschool, Eindhoven

2013-2014 (sept-jan)
Minor de stem centraal, HAN, Nijmegen

2016
Zangopleiding, The Vocal Couch, Amsterdam

2021-2023
3-year Singer/Singing Teaching Diploma Course, Complete Vocal Institute, Kopenhagen

HOE BLIJF JE OP DE HOOGTE?

Je kunt je inschrijven voor mijn inspiratiemail, waar je me beter leert kennen én je als eerste op de hoogte wordt gehouden van zangles en cursussen bij mij!

Ook kun je me volgen op Instagram en mijn LinkedIn pagina bekijken.

CURSUSSEN/NASCHOLING

2017
Estill Voice Technique, Marleen van Dijk, Maastricht

2018
Mindfulness voor logopedisten, Hanneke Bax, Utrecht

2018
Spoedcursus CVT basis stemprofessionals, Cordula Klein Goldewijk, Utrecht

2018-2019
Tools for Teachers, Cordula Klein Goldewijk, Utrecht

2020
Lax Vox workshop voor logopedisten, Alberto ter Doest & Gert Leunen, Amsterdam

2021
De vrije stemmethode/Lax Vox workshop voor logopedisten, Katinka Reiss, online