LAX VOX….now what?

Ik ben Manon Sloos, logopedist en zangcoach. Ik werk 3 dagen in de week met veel plezier als logopedist in de Bijlmer (Amsterdam Zuidoost), en hiernaast geef ik zangles in Utrecht! Ik wilde graag mijn logopedische kennis combineren met mijn passie voor zang, en toen is het idee van deze Lax Vox cursus geboren!

‘Yess, ik heb een buisje aangeschaft. Oké. Wat nu?’

Je hebt gehoord dat het goed is voor je stem om te ‘bubbelen’. Je hebt misschien zelfs een buisje aangeschaft, zodat je zelf kan oefenen. Je hebt alleen geen idee hoe je het beste kan beginnen, en welke oefeningen je het beste kan doen. Of, je hebt wel wat oefeningen die je gebruikt, maar je hebt geen idee of je wel goed oefent. Of op welke manieren je het buisje nou allemaal kan inzetten. Herkenbaar?

Tijdens deze 1-daagse cursus ga ik je leren hoe je het Lax Vox buisje het beste kan gebruiken, afhankelijk van wat je stem op dat moment nodig heeft. Je krijgt verschillende concrete oefeningen aangereikt waar je zelf direct mee aan de slag kan. We gaan samen oefenen en je krijgt feedback, zodat je zelf vooral lekker aan de slag kan. In de cursus ligt de nadruk meer op het doen, want de basis van de Lax Vox methode is: ‘learn by doing’. Er zal ook ruimte zijn voor jouw specifieke vragen. Na deze cursus heb je meer kennis over je stem en de Lax Vox methode, heb je concrete oefeningen die makkelijk uit te voeren zijn én weet je hoe en wanneer je deze specifieke oefeningen het beste kan oefenen. Kortom: Learning to help yourself!

Wat je leert:

 • hoe de Lax Vox methode in elkaar steekt
 • hoe je het buisje op de correcte manier gebruikt
 • welke oefeningen je kan doen als warming-up en cooling down
 • hoe Lax Vox je helpt met je ademsteun, en hoe je dit kan inzetten als oefentool hiervoor
 • hoe je Lax Vox kan gebruiken als je last hebt van je stem en/of als je last hebt van bijvoorbeeld spanning in het keelgebied (kortom: hoe je Lax Vox kan gebruiken als je stemproblemen ervaart)
 • hoe je Lax Vox kan inzetten voor je zang(-techniek)
 • hoe en wanneer je het beste kan oefenen

Voor wie?
Deze cursus is voor zangers die graag meer kennis willen verkrijgen over de Lax Vox methode (of die hun al eerder opgedane kennis willen opfrissen), en in een kleine groep samen willen oefenen. Het maakt niet uit op welk niveau je zingt, iedere zanger(es) die bereid is om te leren en meer over deze methode wil weten is welkom! 🙂

Hoe gaat het in z’n werk?

 • De cursus zal in real life plaatsvinden in Utrecht (meer info over de locatie volgt bij inschrijving). Er wordt rekening gehouden met de op dat moment geldende coronamaatregelen en er zal voldoende ruimte zijn om 1,5 meter afstand te houden. De ruimte waar de cursus plaatsvindt wordt voor en na de cursus goed schoongemaakt. Bij binnenkomst in het pand staat desinfectiemiddel klaar, zodat je je handen kan desinfecteren.
 • Zorg ervoor dat je thuis een buisje hebt voor aanvang van de cursus en deze meeneemt, zodat je gezellig mee kan doen. Heb je nog geen buisje? Deze kun je HIER of HIER bestellen.

SPECIFICS/praktische informatie
De editie van deze 1-daagsecursus zal plaatsvinden op T.B.A. Er is plaats voor maximaal 6 mensen.


Deel 1: Maak kennis met de Lax Vox methode en krijg specifieke tips, tools en oefeningen voor een warming-up en cooling down.
Deel 2: Je leert wat je kunt doen als je stemproblemen ervaart en hoe je dan het beste voor je stem kunt zorgen.
Deel 3: Je leert hoe je Lax Vox kunt gebruiken en inzetten voor je zang(techniek). Voor dit deel van de cursus mag je een nummer meenemen (of een deel van een nummer) waarin jij moeilijkheden ervaart, en dan gaan we er samen mee aan de slag!


Bonus/extra’s:
Als je meedoet met de Lax Vox cursus in 1 dag, dan krijg je 15% korting op het langere Lax Vox…now what?-traject. Deze start waarschijnlijk in het najaar van 2021. Het langere traject bestaat uit 4 modules:
Module 1: Welcome to the warm up.
Module 2: Lax Vox, we have a problem…
Module 3: Learning by doing.
Module 4: I’m singing in the Lax Vox tube!
Iedere bijeenkomst behandelen we één module en gaan we samen aan de slag. Drie van de vier modules zijn face-to-face, behalve module 3: deze is online en kan je bekijken wanneer je wil. Tussen de bijeenkomsten door kan je persoonlijke feedback krijgen en behouden we persoonlijk contact via de Marco Polo app. Ook krijg je toegang tot allemaal extra bonusmateriaal, die voornamelijk bestaan uit extra filmpjes die je zelf in je eigen tijd kan bekijken. De onderwerpen van deze filmpjes zijn o.a. hoe werkt de stem, wat gebeurt er met je stembanden tijdens het bubbelen, hoe zorg ik het beste voor mijn stem, etc. Je hebt tot en met 4 weken na de cursus toegang tot deze filmpjes!Testimonials (van het 4-weekse pilottraject)

Ik besloot de Lax Vox cursus te volgen uit nieuwsgierigheid, omdat ik benieuwd was in hoeverre ik mijn ‘Lax Vox repertoire’ kon uitbreiden, maar ook omdat ik spanningsproblemen had tijdens het zingen. Door het volgen van de cursus heb ik minder spanning op mijn stembanden, heb ik gezien en gehoord hoe je zangproblemen kan oplossen (bijvoorbeeld het halen van hoge noten) en heb ik een uitbreiding gekregen aan Lax Vox oefeningen. Manon is secuur en geduldig en ik vond het heel fijn dat er bij de cursus extra filmpjes zaten. Deze waren heel duidelijk en uitgebreid zodat ik de informatie heel goed kon volgen. Ik vond de cursus verhelderend, intensief en innovatief. Nieuwsgierigheid bevredigd! 🙂

Sioe

Tijdens het zingen merkte ik vaak dat ik een hese stem kreeg en last had van een kriebel in mijn keel. Ik was benieuwd of Lax Vox mij hierbij zou kunnen helpen. Door het volgen van de cursus heb ik gemerkt dat ik bewuster zing en technieken zoals ademsteun meer probeer toe te passen. Ik vond de cursus laagdrempelig, Manon gaat goed in op ‘problemen’ en aandachtspunten bij het zingen en het huiswerk vond ik ook goed, want dan blijf je ermee bezig. Ook heel fijn was dat we persoonlijk advies konden vragen via de Marco Polo app. Ook de extra filmpjes waren informatief. Ik vond de cursus laagdrempelig, praktisch, makkelijk toepasbaar, persoonlijk en informatief!

Pauline

PRIJS
De prijs van de 1-daagse cursus is 49 euro inclusief BTW.

Jaaaa, ik doe mee en geef me op voor de cursus!

FAQ

 • Wat als ik niet meer kan op de dag waar ik me voor heb opgegeven?
  Als je al betaald hebt voor een desbetreffende datum waarop de cursus plaatsvindt, dan kun je op een andere datum mee doen waarop de cursus gegeven wordt. De betaling is bindend. Overleg hierover is altijd mogelijk!
  Als je hier vragen over hebt kun je altijd contact opnemen.
 • Ik heb nog geen buisje, waar kan ik deze krijgen?
  Buisjes kun je HIER of HIER bestellen. Als het goed is, heb je dan zo snel mogelijk een buisje in huis! Mocht dit niet lukken, dan heb ik zelf ook nog een voorraad buisjes liggen. Deze zou je dus ook bij mij kunnen bestellen. Dit kun je aan me laten weten als je je aanmeldt voor de cursus, dan neem ik een buisje voor je mee!
 • Hoe geef ik me op voor het langere Lax Vox traject?
  Als je je wil opgeven voor het langere Lax Vox traject, of als je vragen hebt over het langere traject, dan kun je me altijd mailen: zanglokaalmerel@gmail.com.
 • Ik heb een andere vraag. Hoe kan ik het beste contact opnemen?
  Je kan me het beste een mail sturen op zanglokaalmerel@gmail.com, en dan stuur ik zo snel mogelijk een mail terug!