LAX VOX….now what?

Ik ben Manon Sloos, logopedist en zangcoach. Ik werk 3 dagen in de week met veel plezier als logopedist in de Bijlmer (Amsterdam Zuidoost), en hiernaast geef ik zangles in Utrecht! Ik wilde graag mijn logopedische kennis combineren met mijn passie voor zang, en toen is het idee van deze Lax Vox cursus geboren!

‘Yess, ik heb een buisje aangeschaft. Oké. Wat nu?’

Je hebt gehoord dat het goed is voor je stem om te ‘bubbelen’. Je hebt misschien zelfs een buisje aangeschaft, zodat je zelf kan oefenen. Je hebt alleen geen idee hoe je het beste kan beginnen, en welke oefeningen je het beste kan doen. Of, je hebt wel wat oefeningen die je gebruikt, maar je hebt geen idee of je wel goed oefent. Of op welke manieren je het buisje nou allemaal kan inzetten. Herkenbaar?

In deze 4-weekse online cursus, verdeeld over 5 weken, ga ik je leren hoe je het lax vox buisje het beste kan gebruiken, afhankelijk van wat je stem op dat moment nodig heeft. Je krijgt verschillende concrete oefeningen aangereikt waar je zelf direct mee aan de slag kan. We gaan samen oefenen en je krijgt feedback, zowel in de bijeenkomsten als tussen de bijeenkomsten door, zodat je zelf vooral lekker aan de slag kan. In de cursus ligt de nadruk meer op het doen, want de basis van de Lax Vox methode is: ‘learn by doing’. Wil je nou toch meer theoretische informatie over je stem, over ademhaling en ademsteun en over wat er nou precies met je stembanden gebeurt tijdens het bubbelen?
Je krijgt tijdens de cursus toegang tot verschillende filmpjes waarbij je meer kunt leren over de theoretische achtergrond. En mocht je hierover nog vragen hebben, dan ben ik tussen de bijeenkomsten gewoon bereikbaar om deze te beantwoorden! Er zal ruimte zijn voor jouw specifieke vragen. Na de cursus heb je nog 4 weken toegang tot de filmpjes, zodat je ze nog eens rustig kunt bekijken. Na deze cursus heb je meer kennis over je stem en de Lax Vox methode, heb je concrete oefeningen die makkelijk uit te voeren zijn én weet je hoe en wanneer je deze specifieke oefeningen het beste kan oefenen. Kortom: Learning to help yourself!

Wat je leert:

 • hoe de Lax Vox methode in elkaar steekt
 • hoe je het buisje op de correcte manier gebruikt
 • welke oefeningen je kan doen als warming-up en cooling down
 • hoe Lax Vox je helpt met je ademsteun, en hoe je dit kan inzetten als oefentool hiervoor
 • hoe je Lax Vox kan gebruiken als je last hebt van je stem en/of als je last hebt van bijvoorbeeld spanning in het keelgebied (kortom: hoe je Lax Vox kan gebruiken als je stemproblemen ervaart)
 • hoe je Lax Vox kan inzetten voor je zang(-techniek)
 • hoe en wanneer je het beste kan oefenen

Voor wie?
Deze cursus is voor zangers die graag meer kennis willen verkrijgen over de Lax Vox methode (of die hun al eerder opgedane kennis willen opfrissen), en in een kleine groep samen wekelijks willen oefenen. Het maakt niet uit op welk niveau je zingt, iedere zanger(es) die bereid is om te leren en meer over deze methode wil weten is welkom! 🙂

Hoe gaat het in z’n werk?

 • De cursus zal online plaatsvinden via zoom. Voor aanvang van de cursus krijg je hier een link voor doorgestuurd.
 • Zorg ervoor dat je thuis een buisje hebt voor aanvang van de cursus, zodat je gezellig mee kan doen. Heb je nog geen buisje? Deze kun je bestellen via deze link: http://www.laxvox.nl/. Als het goed is heb je dan binnen 2 dagen een buisje in huis (weet ik uit eigen ervaring).
 • Naast de 4 groepssessies, is er ook de mogelijkheid om persoonlijke feedback van mij te krijgen en antwoord op vragen die je eventueel hebt. Dit zal gaan via de ‘Marco Polo’ app. Deze app kun je voor aanvang van de cursus downloaden op je telefoon. Je krijgt hier een instructiefilmpje over, zodat je precies weet hoe je de app kan downloaden en hoe je de app kan gebruiken. Hij is heel fijn en makkelijk in gebruik, dus dat komt goed! 🙂
 • Ook zal ik tijdens de cursus verschillende filmpjes uploaden over onderwerpen die we niet direct in de groepsbijeenkomsten behandelen. De groepsbijeenkomsten hebben een actief karakter, en hierin gaan we ook vooral veel doen. Natuurlijk is er ook ruimte voor vragen, maar mocht je hele technische vragen hebben, zoals: “wat gebeurt er met je stembanden tijdens het bubbelen? Hoe werken je stembanden eigenlijk in het algemeen? Wat is ademsteun nou eigenlijk precies? ” Dan kun je deze filmpjes in je eigen tijd bekijken, zo vaak en zo lang als je wil. En mocht je hier dan nog vragen over hebben, ben ik via Marco Polo bereikbaar!
 • De groepsbijeenkomsten zullen worden opgenomen, zodat je ze zelf ook nog terug kunt kijken.
 • Maar hoe kom je nou bij het Marco Polo instructiefilmpje, de extra video’s en de zoom recordings?
  Deze zal ik met je delen op een geheim deel van mijn website, de Lax Vox insiders pagina. Voor aanvang van de cursus krijg je hier de link en het wachtwoord voor, zodat je kunt inloggen wanneer je maar wil. Je hebt nog toegang tot al het online materiaal tot en met 4 weken nadat de cursus afgelopen is, zodat je alles nog eens rustig kan doornemen en bekijken.

SPECIFICS/praktische informatie
T.B.A. De cursus is online en bestaat uit 4 modules, verdeeld over 5 weken.


Module 1: Welcome to the warm up. Maak kennis met de Lax Vox methode en krijg specifieke tips, tools en oefeningen voor een warming-up en cooling down.
Module 2: Lax Vox, we have a problem…wat je kunt doen als je stemproblemen ervaart en hoe je ademsteun traint.
Module 3: Learning by doing. Leren door te doen en hoe je het beste kan oefenen.
Module 4: I’m singing in the Lax Vox tube! Hoe je Lax Vox kunt gebruiken en inzetten voor je zang(techniek).


Bonus/extra’s:
Je krijgt toegang tot extra bonusmateriaal! Jeeeej. De onderwerpen van de filmpjes zijn:
-Hoe werkt de stem
-Hoe werkt ademhaling en ademsteun
-Wat gebeurt er met je stembanden tijdens het bubbelen
-Stemmisbruik en verkeerd stemgebruik: wat is het, wat zijn de verschillen, en hoe voorkom ik het?
-Wat is stemhygiëne en hoe zorg ik het beste voor mijn stem?
-PDF met een korte overview van stemmisbruik, verkeerd stemgebruik en stemhygiëne tips
-Iedere wekelijkse zoomsessie zal worden opgenomen, zodat je deze kan terug kijken.
Alle filmpjes zijn tot en met 4 weken na de cursus beschikbaar.

Hiernaast krijg je ook nog persoonlijke begeleiding/feedback/antwoord op vragen via de Marco Polo app.Testimonials

Ik besloot de Lax Vox cursus te volgen uit nieuwsgierigheid, omdat ik benieuwd was in hoeverre ik mijn ‘Lax Vox repertoire’ kon uitbreiden, maar ook omdat ik spanningsproblemen had tijdens het zingen. Door het volgen van de cursus heb ik minder spanning op mijn stembanden, heb ik gezien en gehoord hoe je zangproblemen kan oplossen (bijvoorbeeld het halen van hoge noten) en heb ik een uitbreiding gekregen aan Lax Vox oefeningen. Manon is secuur en geduldig en ik vond het heel fijn dat er bij de cursus extra filmpjes zaten. Deze waren heel duidelijk en uitgebreid zodat ik de informatie heel goed kon volgen. Ik vond de cursus verhelderend, intensief en innovatief. Nieuwsgierigheid bevredigd! 🙂

Sioe

Tijdens het zingen merkte ik vaak dat ik een hese stem kreeg en last had van een kriebel in mijn keel. Ik was benieuwd of Lax Vox mij hierbij zou kunnen helpen. Door het volgen van de cursus heb ik gemerkt dat ik bewuster zing en technieken zoals ademsteun meer probeer toe te passen. Ik vond de cursus laagdrempelig, Manon gaat goed in op ‘problemen’ en aandachtspunten bij het zingen en het huiswerk vond ik ook goed, want dan blijf je ermee bezig. Ook heel fijn was dat we persoonlijk advies konden vragen via de Marco Polo app. Ook de extra filmpjes waren informatief. Ik vond de cursus laagdrempelig, praktisch, makkelijk toepasbaar, persoonlijk en informatief!

Pauline

PRIJS
De prijs van de cursus is 99 euro inclusief BTW.

Jaaaa, ik doe mee en geef me op voor de cursus!

FAQ

 • Wat als ik een avond niet kan?
  Alle sessies worden opgenomen, dus je kunt ze online terug zien. Ook kun je de desbetreffende avond(en) die je niet mee kan doen, een volgende ronde als de cursus gegeven wordt mee doen! Dus, stel je voor dat je module 2 niet live via zoom kan bijwonen, dan kun je die specifieke module een ronde later inhalen. Je hoeft dan niet extra te betalen, je hebt namelijk al gewoon betaald voor de cursus. Dus, geen paniek als je nu een avond niet kan, dan kun je een volgende keer alsnog mee doen!
 • Krijgen we opnames van de sessies?
  Ja, de sessies worden opgenomen! Ze zullen op de Lax Vox insiders pagina op mijn website te zien zijn. Nadat de cursus afgelopen is, heb je nog 4 weken toegang tot deze pagina.
 • Ik heb nog geen buisje, waar kan ik deze krijgen?
  Buisjes kun je bestellen op deze website: http://www.laxvox.nl/. Als het goed is, heb je dan binnen 2 werkdagen een buisje in huis! Mocht dit niet lukken, dan heb ik zelf ook nog een voorraad buisjes liggen. Deze zou je dus ook bij mij kunnen bestellen.
 • Hoe kom ik bij de extra filmpjes?
  De extra filmpjes die bij de cursus horen, zullen op de Lax Vox insiders pagina van mijn website te zien zijn. Als je je hebt aangemeld voor de cursus, dan krijg je de link voor deze pagina en het wachtwoord om op de pagina te komen. Met het wachtwoord log je in, en voila, je bent er!
 • Hoe lang hebben we toegang tot de filmpjes?
  Je hebt nog 4 weken na de cursus toegang tot de Lax Vox insiders pagina, dus in totaal 8 weken lang (5 weken tijdens de cursus en 4 weken daarna). Hierna verandert het wachtwoord en zal je niet meer op de pagina kunnen komen.
 • Ik heb niet veel tijd om te oefenen/filmpjes te bekijken. Wat nu?
  Je hebt in principe 9 weken om te oefenen en de informatie tot je te nemen (5 weken tijdens de cursus, en nog 4 weken daarna). Naast de zoomsessies, die 1,5 uur duren, is het een beetje aan jezelf hoeveel je wil oefenen. Over het algemeen geldt voor oefenen: het is beter om iedere dag bijvoorbeeld 5 minuten te oefenen, dan 1 dag in de week bijvoorbeeld 2 uur. Dus in principe, als je iedere dag 5 minuten zou willen oefenen, dan zou dat maar 5 minuten per dag kosten 🙂 Niet enorm veel tijd dus! Voor de rest is het vooral wat je er zelf uit wil halen, en of je alle filmpjes bijvoorbeeld wil bekijken die op de ‘geheime pagina’ staan. Dus je kunt er, naast de 1,5 uur durende zoommeetings, in principe zelf bedenken hoeveel tijd je er verder aan wil besteden!